1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F | Tel.: +36 (1) 411-6749 | email: aht@btk.elte.hu
 Nyitólap Main page
 Hírek News
 General Information
 Assziriológia Assyriology
 Hebraisztika Jewish Studies
 HebraWiki Project
 Munkatársak Faculty&Staff
 Órák Courses
 Könyvtár Library
 Kiadványok Publications
 Cikkek Articles
 Irattár Archives
 Kutatás Ongoing research
 Hasznos linkek Links
 Volt hallgatók Alumni
 Szakdolgozatok Theses

HebraLista
hebraisztikai levelezési lista

 

A Magyar Hebraisztikai Társaság égisze alatt az ELTE üzemeltetésében működő HebraLista célja az, hogy segítse a kommunikációt a héber, bibliai és zsidó témákkal foglalkozó magyarországi tudományos kutatók, kutatócsoportok és érdeklődők között. Lefedi a hebraisztikát, judaisztikát és bibliatudományt, az ókori, középkori és modern zsidó történelem, irodalom, vallás és kultúra kutatását, nyitott a társtudományok felé, de rajta kívül esnek a kifejezetten felekezeti témák.

A levelezési listán megoszthatók konferenciafelhívások, meghívók nyilvános előadásokra, doktori védésekre, kiállításmegnyitókra, könyvbemutatókra, de állásajánlatok, híradások új publikációkról és egyéb közérdekű, szakmai jellegű információk is. A számos hasonló külföldi szakmai listán terjesztett információt csak akkor továbbítjuk, ha arra külön felkérnek, vagy kifejezetten érdekes lehet a szélesebb hazai szakmai közvélemény számára. A megosztásra szánt híradásokat a lista címére kell küldeni, és a lista gazdáinak a jóváhagyása után kerülnek ki azok a listára. Hozzászólásokra, vitára a listán (jelenleg) nincs lehetőség.

A listát az ELTE BTK Asszíriológiai és Hebraisztikai Tanszéke részéről Biró TamásBuzási Gábor és Nemeshegyi Dávid kezeli, akik minden véleményt, visszajelzést örömmel vesznek.

Kérem, hogy kollégái és tanítványai körében is terjessze a HebraLista hírét, hogy a lista valóban elérje célközönségét, és ezáltal betölthesse funkcióját.

 

* Feliratkozás a levelezési listára, beállítások kezelése, leiratkozás, listaarchívum: itt. 
(Elnézést a Mailman által használt tegező formáért, de egyes beállítások szerkesztésére nincs mód.)